Жителите на община Поморие започнаха подписка за определяне на границата

...
Жителите на община Поморие започнаха подписка за определяне на границата
Коментари Харесай

Жители на Поморие с подписка срещу отдаване на улица на концесия

Жителите на община Поморие започнаха подписка за установяване на границата на улица Крайбрежна. Това е една от основните улици в морския град, която през лятото се трансформира в комерсиална алея. Проблемът е, че улицата се отдава дружно с част от плажната линия на концесия.

Поморие

Проблемът с определянето на границата на улица Крайбрежна е още от 90-те години. Недоволството на локалните поданици беше предизвикано, откакто министерството на туризма разгласи конкурс за нов собственик на плаж Изток. Заедно с плажната линията изненадващо беше оповестено, че концесионната територия обгръща и улица „ Крайбрежна ".
Иван Алексиев- кмет на община Поморие: Концесионерът, който ще стопанисва плажа ще оперира с тази улица, а тази улица е обществено - общинска благосъстоятелност. Тя е част от регулационния проект на град Поморие. Ето я регулационната линия, която ясно демонстрира до къде е улица крайбрежна. И сами виждате сега минават коли, минават транспортни средства, а ние желаеме изчистване на този пропуск, на тази неправда.
Жителите на Поморие поддържат настояването на Общината. Те към този момент са образували цивилен предприемчив комитет с искане улицата да не попада в концесията. Хората са безапелационни, че не желаят да заплащат наеми на концесионери, които непрекъснато ги усилват.
Първо няма страна, какво да приказваме повече. Кой ще го оправи? Никой.Разбира се, всеки би трябвало да си знае местото, кое е държавно кое е частно.
Още при започване на октомври кмета на града изрази своето противоречие с изискванията в състезанието. Той сподели, че е неприемливо определянето на концесия, стигаща до домовете на хората, засягайки даже част от дворните им пространства. На 3 октомври в Комисията за защита на конкуренцията беше импортирана тъжба против решението на Министерски съвет, касаещо процедурата. Жалбата обаче беше отхвърлена.
Иван Алексиев- кмет на община Поморие: Завеждаме нов иск против министерството на туризма за уточняване на границите сред плажа и улица Крайбрежна. Това го вършим чисто законово и правото, което ни дава закона и което мен ме задължава като кмет, с цел да защитя общинската благосъстоятелност.
Кметът Иван Алексиев е безапелационен, че ще апелира решението Комисия за защита на конкуренцията. Очаква се и мнението на Върховния административен съд.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР