Жителите на Обединеното кралство плащат за разходите на кралската фамилия

...
Жителите на Обединеното кралство плащат за разходите на кралската фамилия
Коментари Харесай

Кралското семейство във Великобритания струва на данъкоплатците повече от всякога

Жителите на Обединеното кралство заплащат за разноските на кралската фамилия рекордни суми. Данни за най-големия върховен фонд, които бяха оповестени през предходната седмица, сочат, че монархическото семейство излиза на данъкоплатците на Острова 67 милиона паунда или 86 милиона $. Тази сума е била нужна на кралската династия за интервала 2018-2019 и е с 41% повече от разноските за миналата финансова година, излиза наяве от разбор на Statista.

Интересен е фактът, че 2,4 милиона паунда са вложени в ремонтирането на първокласната вила Frogmore. Резиденцията е реновирана с публични пари и е подарък за принц Хари Меган Маркъл от кралица Елизабет.

Системата, с която се финансират разноските на кралската фамилия е соверенен фонд - Sovereign Grant. Неговата стойност се дефинира от сумата, която монархическото семейство дефинира в портфолиото. Тази година общата сума е била 82 милиона паунда, като значима част от нея са били планувани за реновирането на Бъкингамския замък.

Въпреки това кралското семейство е похарчило 67 милиона паунда от нея, към които се включват пътуванията, разноски за личен състав и поддръжка на парцелите. Поддръжката и ремонта на Бъкингамския замък е главната причина, на която се дължи високия бюджет.

Електрозахранването, отоплението и водопроводната система на Бъкингамския замък са от 50-е години на предишния век и сменянето им е било необходимо. Като част от 10-годишния реновационен проект окабеляването и водопроводите ще бъдат заменени, а азбестът ще бъде отхвърлен от постройката. Освен това ще бъдат построени нови асансьори за трудноподвижните гости.

Предвид сложността и продължителността на тези реновационни действия, идната финансова година няма да бъде по-икономична за данъкоплатците, като се чака цената на Соверенния фонд да доближи до 85,7 милиона паунда.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР