Жителите на норвежкия остров Сомарой искат да изтрият напълно концепцията

...
Жителите на норвежкия остров Сомарой искат да изтрият напълно концепцията
Коментари Харесай

Норвежки остров иска да изтрие напълно концепцията за време

Жителите на норвежкия остров Сомарой желаят да изтрият изцяло концепцията за време, написа “Индипендънт”. Според поддръжниците на концепцията това ще даде независимост на локалните “да вършат каквото желаят, когато поискат”.

Сомарой се намира в Западен Тромсо в полярния кръг и при тях времето тече доста по-различно от всички останали хора по света. Там Слънцето не изгрява през зимата, а лятото не залязва. Географското разположение на острова радикално трансформира метода на живот на локалните поданици и заради тази причина, те желаят да се трансфорат в първата “безвремева зона” в света.

Снимка: boredpanda.com

“Навсякъде по света хората се оплакват от стрес и меланхолия. Това може да бъде обвързвано с възприятието, че си в плен на часовника. Липсата на времева зона у нас би дала успокоение на локалните жители”, изяснява Кйел Ове Хвединг, водещ на акцията за унищожаване на времето.

От 18 май до 26 юли Слънцето не залязва на Сомарой, което прави различаването на денонощно доста по-трудно. Според Хвединг в случай че времето бъде отстранено от живота на локалните, това би било просто публично признание на обстановка, която към този момент съществува.
Остават единствено 2,5 минути до Апокалипсиса Апокалипсисът ще настъпи, когато "Часовникът на Страшния съд " покаже тъкмо среднощ
“По това време на годината е непрекъснато слънчево и ние се държим както би трябвало – в 2 през нощта, да вземем за пример, можете да видите деца, които играят футбол на улицата”, разяснява Хвединг.

Към самодейността са се включили и градовете Финмарк и Нордланд.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР