Жителите на Москва се чудят къде отиде зимата, след като

...
Жителите на Москва се чудят къде отиде зимата, след като
Коментари Харесай

В Москва се чудят къде е зимата - за последно е било толкова топло преди 133 г.

Жителите на Москва се чудят къде отиде зимата, откакто най-високите температури за декември от 133 години насам лишиха съветската столица от нормалното й снежно покритие, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Това не е нашата зима. Дошла е от някъде другаде ", съобщи пенсионерката Людмила Бирюкова.

Очаква се тази нощ температурата в Москва да доближи 6 градуса, в интервал, когато по принцип снегът постоянно покрива улиците и от постройките висят ледени шушулки.

Последният път, когато температурата в съветската столица на 18 декември е надхвърлила 5,3 градуса, е бил през 1886 година, заяви Елена Восолюк от метеорологичния център ФОБОС. Обичайната температура на въздуха на 18 декември е 6,2 градуса под нулата, съгласно съветския Център за хидрометеорологични проучвания.

Необичайно топлото време в Москва се дължи на атмосферен фронт от Атлантическия океан. На Нова година се чака в съветската столица да вали дъжд, а не сняг.

Не единствено хората бяха сюрпризирани. В ботаническата градина на Московския университет кокичета и рододендрони цъфнаха, обърквайки мекото време с ранна пролет.

" Тези цветя сигурно няма да преживеят, когато пристигна студът. Така че няма да цъфнат през пролетта ", съобщи обаче основният градинар Антон Дубинюк.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР