Жителите на Минеаполис организират сами отбраната си, гласи заглавие в

...
Жителите на Минеаполис организират сами отбраната си, гласи заглавие в
Коментари Харесай

Американците сами се защитават в размириците, Тръмп не прави нищо

Жителите на Минеаполис провеждат сами защитата си, гласи заглавие в днешния брой на френския в. " Фигаро ". Изоставено от претрупаните полицейски служби, популацията е подложено на принуждение и грабежи след гибелта на Джордж Флойд.

Минеаполис мина от ограничаващите ограничения, наложени поради ковид, към полицейския час, без промеждутъчен интервал. Големите протести, които опустошиха града предходната седмица, стопираха след разполагането на Националната армия и въвеждането на изключително състояние, само че грабежите не престават и жителите сами провеждат отбраната си. С рухването на нощта улиците се изпразват, а бученето на невидими хеликоптери в небето способства за мрачната атмосфера.

Витрините по авеню Ийст Франклин, което пресича града в посока Мисисипи, са покрити с шперплат, който не постоянно е изключително потребен за отбрана от грабежите. Някъде има надписи, обръщения към вандалите: " Ако обичате, не палете, в съседство живеят хора ". Други оповестяват, че притежателят е негър или член на етническо малцинство, а от време на време е изписано единствено съкращението POC (пи оу си - цветнокож).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР