Жителите на Мелник излязоха на протест. Хората настояват досегашният кмет

...
Жителите на Мелник излязоха на протест. Хората настояват досегашният кмет
Коментари Харесай

Жители на Мелник плашат с блокада на кметството заради нов кметски наместник

Жителите на Мелник излязоха на митинг. Хората упорстват досегашният кмет на града Нако Петев да продължи да ги ръководи.

След смяна в закона, популацията беше лишено от правото да избира кмет и за властник ще бъде назначен наместник, който би трябвало да управлява още няколко обитаеми места. Хората не са съгласни с това и заплашват да блокират с жива верига кметството.

Според протестиращите кметът Петев е обединявал хората , чистел е града и е провел мероприятия за неговите поданици.

Оказва се, обаче, че не всички желаят оставането на остарелия кмет и сред мелничани има разнобой по тематиката.

107 души са се подписали в петиция за оставането на остарелия градоначалник, само че съгласно техните съперници не всички подписи принадлежат на локални хора. Други декларират, че не всички са се подписали персонално в " този лист ".

Назначението на наместник в Мелник зависи от общинския кмет на Сандански Атанас Стоянов, който съобщи, че градът има потребност от смяна и развиване и това е неговата цел с назначението на новия градоначалник. Кметският наместник, който предлага Стоянов, е Сашо Филипов.

Самият Филипов съобщи, че е роден в Мелник и не знае за какво локалните хора не го харесват, а протестиращите дадоха отговор, че не го познават и по тази причина не го желаят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР