Жителите на квартал в Русе, заедно със стотици работници от

...
Жителите на квартал в Русе, заедно със стотици работници от
Коментари Харесай

Цял квартал на Русе е откъснат от града заради ремонт

Жителите на квартал в Русе, дружно със стотици служащи от Западна промишлена зона, се оказаха откъснати от града.

Ремонт на бул. " Трети март " и рисковия Сарайски мост ги принуждава да обикалят близо час, с цел да стигнат до жилищата си.

От две седмици единственият път на Тодоринка Димитрова до дома ѝ е под рушащ се мост, през четири жп линии и регион с шубраци без осветяване.

„ Сутрин по мрачно излизаме, вечер по мрачно се прибираме. Там е разкопано, от моста падат части, има дребни деца, има възрастни хора, има заболели хора “, споделя Тодоринка.

До детската градина, аптеката и магазина трасето е същото.

„ Сутрин детето е като нинджа, пипвам го и започваме да се чудим по какъв начин да пресечем от другата страна и следобяд да го прибера. Пробвах с автомобила по заобиколния път. Мен ми лишава половин час, а детската градина е на 800 метра “, споделя Ангел Томов.

Бизнесът също е неудовлетворен.

„ Всички работодатели са се трансформирали в транспортьори, аз вместо да си виждам своята работа, съм принудена в тази ситуация да провеждам превоз за служащите си, другояче те нямат никакъв късмет да дойдат на работа въобще “, споделя Даниела Симеонова, шеф на шивашка фабрика.

От общината дадоха обещание още този понеделник да вземат ограничения.

„ Предвиждаме да осветим пешеходната пътека, която е под моста, да я разчистим, това ще се случи до края на деня “, заяви Магдалина Илиева, зам.-кмет по строителството в Русе.

Ремонтът в региона би трябвало да завърши до четири месеца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР