Жителите на квартал Терасите в Първенец са недоволни от забавянето

...
Жителите на квартал Терасите в Първенец са недоволни от забавянето
Коментари Харесай

На Хората Вече Им Писна! Лют Протест Край Пловдив!

Жителите на квартал " Терасите " в Първенец са недоволни от забавянето на плана. Те са на мнение, че администрацията на Община Родопи не е свършила задоволително работа, с цел да имат колектори, които да събират отпадните води.

По думи на общинския консултант София Калинова хората е трябвало да реагират даже по-рано на безхаберието на общината, защото планът е бил подготвен от 8 години, а от март има изцяло поправени документи.

От Община Родопи обясниха, че не те са отговорни за забавянето, а Министерството на околната среда и водите, защото планът за канализация не бил утвърден още преди 10 години. Те оповестиха, че към този момент са отделени 1,2 млн. лева за създаване на канализацията в квартала.

Кметът на Родопи Пламен Спасов акцентира, че от 2013 година е упорствал Министерство на околната среда и водите да отпусне финансиране. Това обаче се е случило едвам предходната година. Той призна, че преди 6 месеца публичната поръчка е била спряна поради непълни документи.

След 20 септември ще бъде определен реализатор на плана - тогава ще бъдат отворени документите на претендентите за строителство. Ако няма обжалване на процедурата, работите ще стартират още през октомври. В случай на неудовлетворен строител обаче строителството ще се забави минимум 6 месеца.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР