Жителите на квартал Дръстър в близкото до Силистра село Калипетрово

...
Жителите на квартал Дръстър в близкото до Силистра село Калипетрово
Коментари Харесай

Жители на Калипетрово протестират заради водоснабдаването

Жителите на квартал Дръстър в близкото до Силистра село Калипетрово излязоха през днешния ден на митинг на основния път Силистра-Шумен. Недоволството им е поради неналичието на постоянно водоснабдяване, както и поради неасфалтираните, осеяни с дупки улици на квартала.

От ВиК изясняват, че казусът с постоянното водоснабдяване идва от там, че липсват водомери в доста от жилищата, даже няма партиди, не се знаят кои са притежателите, защото се сменят, а и доста от жилищата са общински. От водното сдружение изясняват още, че даже в този момент, при режим, на квартала се пускат към 10 хиляди кубически метра вода, която изтича по канализациите, а се събират по към 600-700 лв. на месец.

След митинга представители от квартала се срещнаха с кметския екип в общината, където сложиха проблемите си, а от общината им обясниха, че знаят за казуса, местата за асфалтиране са набелязани и чакат финансиране, най-вероятно през септември, с цел да покрият най-малко най-важните улици в квартала.

Протестиращите получиха заричане и да им бъде уредена среща с управлението на ВиК. В квартал Дръстър живеят към 700 индивида. Населен е главно с роми.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР