Жителите на Клисура още се съвземат от снощното земетресение, което

...
Жителите на Клисура още се съвземат от снощното земетресение, което
Коментари Харесай

Клисурци след земетресението: Стара планина подскочи

Жителите на Клисура още се съвземат от снощното земетресение, което разклати градчето и Подбалкана. Трусът бе в 21.00 часа, той бе със мощ 4.2 по скалата на Рихтер и бе усетен и в Южна и в Северна България. Сеизмолозите показаха, че епицентърът е на 3 километра северозападно от Клисура и в дълбочина 17 километра.

Макар да няма потърпевши хора и здания, в Клисура не стопират да споделят уплахата си. Кокошки крякаха, кучета виеха, хората наизлязоха от къщите си, описа кметицата Генка Тодорова.

Трусът беше отвесен, подскочихме веднъж. Нямаше втори труд, само че този беше задоволителен да ни задържи дълго време на улицата, макар студа,споделиха локални поданици пред " Марица ".

Първоначално се чу бездънен екот, бумтене, което приличаше да боботене на тежък камион, само че като че ли идваше от земята, споделя кметицата Генка Тодорова. Излязох от спалнята да погледна какво става и тогава друсна доста мощно, напряко подскочих. Разбрах, че е земетресение и хукнах на улицата. Вече имаше няколко индивида. Беше малко - от началото на тътена до труса не бяха повече от 10 секунди. Изчаквахме дали няма да има втори трус. Като всяко земетресение и това беше ужасно. Постояхме на улицата, след това се прибрахме, описа още кметицата на Клисура.

Преживели се и други трусове, само че за първи усетихме силата на земята под краката си в дословния смисъл на думата, настояват клисурци. Градчето е ситуирано на скатовете на две планини - Средна гора и Стара планина и те знаят, че този регион не е сеизмичен. А сеизмолозите показаха епицентърът е на 3 километра северозападно от Клисура, локалните хора сочат, че това се пада тъкмо сред местностите Селище и Козница в Стара планина.

Слава Богу, трусът не нанесе никакви повреди на къщите, а въпреки да споделяме, че няма суматоха, всички се уплашхмие,признават клисурци.

тагове клисура земетресение
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР