Жителите на казанлъшкото село Бузовград се събраха на импровизиран протест

...
Жителите на казанлъшкото село Бузовград се събраха на импровизиран протест
Коментари Харесай

Тежко остава състоянието на детето, блъснато от пиян и дрогиран шофьор

Жителите на казанлъшкото село Бузовград се събраха на спонтанен митинг след тежката злополука, при която, оповестява bTV.

Момчето остава в доста тежко положение и с заплаха за живота.

Припомняме, то беше блъснато от 57-годишен мъж, който избяга от местопроизшествието. В селото постоянно стават произшествия, а хората се опасяват за сигурността на децата си.

Местен гражданин напомни, че през 2003 година по същия метод и на същия път са били убити други три деца от Бузовград.

По-време на случая от този петък момчето е било с двама свои другари, които са станали очевидци на случилото се. Родителите им показаха, че и двете деца са в потрес, уплашени и уплашени.
 Гешев желае законодателни промени след следващото ПТП с пийнал и дрогиран водач
Гешев желае законодателни промени след следващото ПТП с пийнал и дрогиран водач

Иска прокуратурата да има право да лишава транспортните средства на такива водачи

Жителите на селото упорстват за незабавни ограничения, с цел да се обезопасят пътищата в обитаемото място . Според тях са нужни легнали служители на реда, пешеходни пътеки, спомагателни знаци и осветяване. Протестиращите приканват за повече внимание и желаят помощ и от кмета на Казанлък. Някои са на мнение, че е належащо да се построи и кръгово придвижване.

От своя страна кметът на Бузовград Мая Берова изясни, че бюджетите на селата са дребни и не може да се оправи с всички проблеми, насъбрани през годините.

Тя уточни, че все още всеки дирек на основната улица е с осветяване, а благоприятни условия за легнали служители на реда има - когато се асфалтира улица и остане спомагателен материал.

По нейни думи за селото са нужни 11 легнали служители на реда, а такива не могат да се създадат с излишък от асфалт.

Водачът, блъснал 14-годишното момче, е от прилежащото село Розово и е бил с 1,4 промила алкохол в кръвта. Местните описват, че той е някогашен служител на реда и редовно е употребявал алкохол. Мерки обаче по този начин и не са взети.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР