Жителите на карловското с. Каравелово са пред опасността да загубят

...
Жителите на карловското с. Каравелово са пред опасността да загубят
Коментари Харесай

Детската градина в с. Каравелово е с пукнатини стени, а подът е с пропадания

Жителите на карловското с. Каравелово са пред заплахата да изгубят единствената си детска градина. След наводнението в стените се виждат пукнатини, а подът е с пропадания. Родители от селото считат, че с изключение на неприятното положение на постройката, има и друга причина, заради която бъдещето на градината е предрешено, а точно взето решение неотдавна от Общинския съвет за закриване на детското заведение.

 

В момента децата посещават детската градина в най-близкото обитаемо място - с. Богдан. От Общината изясняват, че по този начин както е по закон.

 

Преди наводнението детското заведение е било посещавано от 8 деца. Местното население е обезпокоено, че в случай че градината бъде закрита, селото ще обезлюдее. От Общината обясниха, че групата в градината е била закрита, до момента в който бъде осъществен ремонт на постройката, защото е негодна за престояване все още.

 

Очаква се всички събрани средства от дарителската сметка и средствата от застраховката, да бъдат вложени за ремонт на постройката.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР