Жителите на Хонконг в неделя вечерта се събраха на митинг

...
Жителите на Хонконг в неделя вечерта се събраха на митинг
Коментари Харесай

Полицията в Хонконг разпръсна протестиращите със сълзотворен газ

Жителите на Хонконг в неделя вечерта се събраха на протест в региона на Мон Кок, а полицията ги разпръсна със сълзотворен газ и пикантен спрей, заяви RTHK, съобщи БГНЕС.
Протестиращите се събраха към 8 часа локално време. Хората пееха песни, някои демонстрираха на служителите на реда " сърца ". В отговор полицията задържа двама души. Това провокира възмущението на множеството. Няколко часа по-късно полицията стартира да разпръсква демонстрацията със сълзотворен газ.
Масови митинги, предизвикани от законопроекта за екстрадиция в посока " Китай ", се организират в Хонконг от началото на юни. След огромните митинги управляващите в Хонконг направиха отстъпки и законопроектът беше напълно отдръпнат при започване на октомври. Въпреки това митингите не стопираха, даже станаха по-ожесточени - тъй като към този момент търсят промяна на лвастта.
За половин година в Хонконг се организираха над 900 демонстрации, шествия и митинги, по време на които бяха арестувани над 5800 души, а против 932 протестиращи бяха повдигнати разнообразни обвинявания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР