Жителите на Хонконг биха могли да се изправят пред доживотна

...
Жителите на Хонконг биха могли да се изправят пред доживотна
Коментари Харесай

Китай умиротворява Хонконг с доживотен затвор

Жителите на Хонконг биха могли да се изправят пред доживотна присъда за нарушение на спорния нов закон за сигурността, натрапен от континентален Китай.
Законът влезе в действие във вторник, само че цялостният текст беше оголен часове по-късно, прецизира БГНЕС, базирайки се на BBC. Той беше импортиран от Пекин след възходящите безредици и разширяващото се демократично придвижване, почнало през предходната година.
Според критиците новият закон дейно лимитира каквито и да било митинги и подкопава свободите на жителите на Хонконг.
Губернаторът на Хонконг Кари Лам отбрани закона, заявявайки, че той запълва " пропусната дупка " в националната сигурност.
Обединеното кралство, Европейски Съюз и НАТО показаха угриженост и неодобрение против новото законодателство, а продемократичните групи започнаха да се разпадат поради страховете от незабавни репресии.
Вашингтон, който по-рано прикани Пекин да преразгледа противоречивото законодателство, към този момент стартира да приключва преференциалното отнасяне, което Хонконг употребява в търговията и пътуванията със Съединени американски щати, привеждайки го в сходство с годното за континенталната част на Китай.
Американският държавен секретар Майк Помпео предизвести Пекин за нови контрамерки по-късно, което той назова " печален ден " за Хонконг, откакто Китай наложи закон за националната сигурност в Хонконг.
" Днес означаваме печален ден за Хонконг и за хората, обичащи свободата в цялостен Китай. Съгласно инструкцията на президента (Доналд) Тръмп ще премахнем изключенията от общата ни политика, които дават на Хонконг друг и специфичен статут, с дребни изключения ", сподели Помпео в изказване ", сподели той.
" Съединените щати няма да останат бездействащи, до момента в който Китай гълтам Хонконг с властническата си паст ”, предизвести Помпео.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР