Жителите на гръцките острови Лесбос, Самос и Хиос организират днес

...
Жителите на гръцките острови Лесбос, Самос и Хиос организират днес
Коментари Харесай

Жителите на гръцки острови се вдигат на протест заради мигрантите

Жителите на гръцките острови Лесбос, Самос и Хиос провеждат през днешния ден всеобща стачка и митинги на централните площади поради обстановката с мигрантите, заяви МИА.

Под надпис „ Искаме нашите острови. Искаме си назад живота ” те ще упорстват да бъде понижен броят на мигрантите на островите и те да бъдат заслужено разпределени в останалите елементи на страната. Протестиращите желаят търсещите леговище да бъдат настанени в центрове с естествени условия.

Стачката се реализира с поддръжката на жителите от северната част на Егейско море , както и от кметовете. Според публикуваната авансово информация, ще бъдат затворени публичните институции, магазините, заведенията за хранене, таверните и кафенетата.

 
 БГНЕС

Префектът и кметовете на островите ще се срещнат на следващия ден в Атина с представители на виновните за обстановката министерства и ще връчат петиция от локалното население.-->

Според формалните данни на гръцкото държавно управление, към 20 януари на Лесбос има 21 378 бежанци и мигранти. От тях 19 225 са в приемния център Мориа, чийто потенциал е 2 840 места. На Самос има 7 517 мигранти, а на Хиос – 6 003.
 
 БГНЕС

Говорителят на държавното управление Стелиос Пецас съобщи пред медиите, че става въпрос за сериозен публичен проблем, който държавното управление се старае да реши.

Той повтори подчертава върху четирите съществени тематики, върху които то работи: защита на границите, ускорение на процедурата по даване на леговище, увеличение броят на върнатите в Турция мигранти и създаване на затворени центрове . Успоредно с това се организират акции по опразването на островите и интернационализиране на казуса с мигрантите.
 
 БГНЕС

Когато бъде обещано умозаключение, че лицето няма право на леговище, гръцката полиция в съдействие в турската и с Фронтекс го връщат назад в Турция , в сходство с декларацията Европейски Съюз – Турция. Това ще продължи и през идващите дни с по-интензивни темпове, съобщи Пецас. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР