Жителите на града излязоха мирно, за да подкрепят кмета на

...
Жителите на града излязоха мирно, за да подкрепят кмета на
Коментари Харесай

Жители на Ботевград на протест в защита на кмета си

Жителите на града излязоха спокойно, с цел да поддържат кмета на града Иван Гавалюгов, след решението на Административния съд за лишаване на пълномощията му.

Около 11 часа в центъра на Ботевград се събраха поданици на Ботевград на кротичък митинг. Така те желаят да изразят своето противоречие с решенеито на Административния съд на София-област за предварително преустановяване на пълномощията на кмета Иван Гавалюгов поради спор на ползи.

През 2015 година кметът е прекратил административно произвеждане против негова компания. Според протестиращите това е умишлена офанзива против кмета на града, тъй като той е неуместен за ръководещите. Настояват също да бъде прекратена работата на частната Водноелектрическа централа на язовир " Бебреш ".
Веселин Костов: Искаме да оставим града да се управлява от този човек, който от 30 години е най-възпитан образован и можещ кмет и почтен. Ние сме го избрали, ние си го желаеме. Димитър Христов - уредник на митинга: Искаме страната да си съблюдава обещанията. Визирам Министерство на регионалното развитие, където бяха поели ангажимент да оказват помощ с финансирането на промяната на водния пръстен в Ботевград, на неговата рационализация. Да си преведат сумата, която са дали обещание. Цеца Христова: Aз съм 50 години риболовец. Разрешиха построяването на този Водноелектрическа централа на семейство Златеви и тук общината получи доколкото знам единствено уведомлението, че има позволение. От тогава водата се източва.
Към протестиращите се причисли и кметът Иван Гавалюгов. Той увери, че ще продължи да работи по същия метод и благодари за поддръжката, а протестиращите се заканиха с гражданско непокорство, в случай че настояванията им не бъдат чути.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР