Жителите на град Волос и остров Евбея, Централна Гърция, за

...
Жителите на град Волос и остров Евбея, Централна Гърция, за
Коментари Харесай

Ново бедствие в Гърция - потоп във Волос и Евбея

Жителите на град Волос и остров Евбея, Централна Гърция, за повторно за по-малко от месец бяха изумени от тежки наводнения, породени този път от циклона " Елиас ", връхлетял страната през последните дни, съобщи гръцката национална телевизия ЕРТ. Токът в множеството региони е пресечен, а жителите остават блокирани. Пътищата са затворени заради свлачища, повреди на пътната мрежа и прекратени кабели.

Късно нощес беше подредено да бъдат евакуирани минимум осем села в региона на крайбрежния град Волос поради покачването на водите, а придвижването по пътищата в града бе неразрешено и жителите бяха призовани да останат на закрито, заяви Асошиейтед прес. Поради преваляванията болничното заведение във Волос се наводни.

Гръцките служби получиха стотици позвънявания за оказване на помощ във Волос и десетки бедстващи хора бяха евакуирани от наводнени домове и блокирани коли по пътищата. Някои от жителите на града откриха леговище на кораби в пристанището на Волос, което е отворено за банкет на хора. 

Големите количества дъжд, които се изляха в региона на пристанищния град, унищожиха всичко по пътя си, а тонове тиня покриха стотици коли. Трите съществени пътни артерии в региона са заровени под тонове парчета и тиня, които са създали мястото неузнаваемо, показва ЕРТ.

Не по-малко тежка е обстановката и на остров Евбея, където е неразрешено придвижването в регионите на Асминио, Пефки, Артемисио и Гувес в северната част на острова.

Пожарната работа е получила десетки сигнала за помощ на наводнени семейства. На доста места водата надвишава 60 см и затруднява достъпа на избавителните екипи.

За последните 24 часа в Истиеа, Северна Евбея, са се излели 400 куб.м вода на декар.

През нощта в община Ламия в Централна Гърция десетки камиони разтоварваха материали, с цел да укрепят дигите на река Сперхиос и да избегнат наводнения в по-широк регион.

Само преди две седмици Централна Гърция беше унищожена от средиземноморския циклон „ Даниел “, който аргументи вреди за над 2 милиарда евро и лиши живота на 16 души. Жителите в тази област не съумяха да се възстановят от наводненията по-рано, като в някои региони към момента липсва питейна вода.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР