Жителите на град Угърчин излязоха на протест. Рано сутринта хората

...
Жителите на град Угърчин излязоха на протест. Рано сутринта хората
Коментари Харесай

Протест в Угърчин срещу посегателства на цигани

Жителите на град Угърчин излязоха на митинг. Рано сутринта хората се събраха на мирна проява пред постройката на общината и се оповестиха против набезите и похищенията в града, които се правят от роми.



Повод за митинга стана случай от понеделник, когато група от трима роми нападнаха с секира и ножове строителни служащи в двора на учебно заведение. После тримата нападнали и пребили двама възрастни поданици, а по-късно запалили и къща в града.

Заради зародилото напрежение се наложи в града да се ускори полицейското наличие. Двама от нападателите бяха задържани. Третият се търси , което наложи жандармерия да стои на изходите от града.

 Цигани безчинстват в Угърчин Обновена
Цигани безчинстват в Угърчин

Трима роми нападнали строителни служащи с ножове и секира

На митингите локалните обявиха, че набезите не престават от години. Стана ясно и че тримата нападатели от понеделник са добре познати на жителите с нападателните си дейности.

Пред Нова протестиращият гражданин Ради Еков съобщи, че през последните няколко години няколко души в града са били убити от роми. Последният подобен случай бил през месец септември 2017 година. " Безпомощен човек беше погубен на улицата от роми ", отсече жителят.

 Съдят малолетни, били и взели стотинки от мъж в Угърчин
Съдят малолетни, били и взели стотинки от мъж в Угърчин

Нападнали мъж в къщата му с думите, дай ми 5 лв., дай ми самун, дай ми ракия, в случай че не ни дадеш ще ти режем главата

Еков показа още, че ромите в града са нападателни. " По обяд трима пияни роми взеха решение да проявят безчинство. Без причина. Тук има и други нападателни роми ", добави още той.

Негов съгражданин пък сподели рани от нож . Раните били нанесени от един от ромите, които в понеделник нападнали локалните. Инцидентът станал в заведение. Нямало мотив за експанзията.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР