Жителите на Флорида пълнят чували с пясък и се евакуират

...
Жителите на Флорида пълнят чували с пясък и се евакуират
Коментари Харесай

Чували с пясък, евакуация и извънредно положение

Жителите на Флорида пълнят чували с пясък и се изтеглят от домовете си в ниско разположените региони по крайбрежието на Мексиканския залив, защото тропическата стихия " Идалия " нощес се ускори и синоптиците предвиждат, че до дни ще тя ще се трансформира в вихър с евентуално рискови за живота бурни ветрове, съобщи Асошиейтед прес.

На фона на продължаващата подготовка в американския щат " Идалия " връхлетя Куба с проливни дъждове , изключително в най-западната част на острова, където тютюнопроизводителната провинция Пинар дел Рио към този момент от съвсем година към момента се възвръща от опустошителния вихър " Иън ". Властите в провинцията оповестиха положение на паника, а жителите бяха евакуирани в домовете на другари и родственици, защото съгласно управляващите има заплаха от наводнения. В неделя в Куба са паднали до 10 сантиметра дъжд, оповестиха метеорологичните станции.

Очаква се " Идалия " да засегне Флорида с ураганни ветрове още в края на днешния ден и да доближи крайбрежието на следващия ден. Това е първата стихия във Флорида през този ураганен сезон и тя съставлява евентуално огромен удар за щата , който също към момента се възвръща от последствията от " Иън ".

Губернаторът на Флорида Рон Десантис разгласи изключително състояние в 46 окръга - необятна линия, която се простира в северната половина на щата от брега на Мексиканския залив до Атлантическото крайбрежие. Щатът е мобилизирал 1100 чиновници на Националната армия, които разполагат с 2400 високопроходими транспортни средства и 12 самолета за избавителни и възстановителни действия.

Десантис предизвести за " съществено влияние " върху щата, като означи, че се чака стихията, за която в началото се предвиждаше, че няма да бъде по-силна от тропическа стихия, да се трансформира в вихър от категория 3.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР