Жителите на две села в района на град Либерец в

...
Жителите на две села в района на град Либерец в
Коментари Харесай

И Чехия под вода: Силни дъждове наводниха къщи и прекъснаха възлови пътища

Жителите на две села в региона на град Либерец в северната част на Чехия бяха принудени да изоставен домовете си заради опасността от наводнения от внезапното повишаване на равнището на водата в локалните реки и водоеми след значителни дъждове. Това заяви чешката телевизия.

Евакуацията в селата Писечна и Добранов край град Ческа Липа в региона на Либерец се организира през нощта и рано сутринта през днешния ден. Жителите са подпомагани от пожарникари и спасители. Повече от 40 души бяха принудени да изоставен домовете си. Вода от преливащи реки, потоци и езера наводни мазетата и първите етажи на десетки къщи.



Тревожна обстановка се следи в северозападната част на Чешката република. В град Дечин, през който тече река Елба, няколко улици са наводнени. Движението на транспортни средства в града е лимитирано.

Дечин е основен железопътен възел, който има връзка с немската федерална провинция Саксония. В момента той е пресечен заради наводняването на железопътните линии от немска страна край Дечин. В момента работи междугранична автобусна линия.



Освен това няколко пътни сектора са наводнени в разнообразни региони на Устецки край. На автомобилистите се предлага да се въздържат от шофиране. Междувременно метеоролозите предвиждат опцията за скорошно прекратяване на валежите и понижаване на равнищата на водата в реките и водоемите в северната и северозападната част на Чехия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР