Жителите на две села в област Търговище настояват за поставяне

...
Жителите на две села в област Търговище настояват за поставяне
Коментари Харесай

Жителите на две села в област Търговище настояват за поставяне на пешеходни пътеки

Жителите на две села в област Търговище упорстват за слагане на пешеходни пътеки и изкуствени неравности за повече сигурност. Исканията са на жителите на търговищкото село Здравец и на омуртажкото село Плъстина са разисквани на съвещание на Постоянната комисия по превоз с ръководител регионалния шеф Митко Стайков, оповестиха от администрацията му.

Хората от Здравец упорстват за полагане на две пешеходни пътеки първоначално и в края на селото. Стайков е предложил на членовете на Комисията с отношение по проблема, да спомагат за построяването на пешеходни пътеки.

Обсъден е бил проблем, подложен от шефа на учебното заведение в село Плъстина и жителите на обитаемото място. Става дума за построяването на изкуствена грапавина за понижаване на скоростта на придвижване на моторни транспортни средства, защото образователното заведение се намира на основен път и скоростта за придвижване на МПС нерядко е доста висока. Целта е превантивна и е обвързвана с запазване живота и здравето на учениците.

Приети са били предложенията на кмета на община Търговище и кмета на община Омуртаг за смяна на спирки в маршрутните написания на автобусна линия Търговище - Омуртаг от Областната транспортна скица. Промяната касае частта, отнасяща се за разклона Козма Презвитер и разклона Беломорци, прецизират от администрацията на регионалната администрация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР