Жителите на два шуменски квартала „Макак“ и „Мътница“ извиха в

...
Жителите на два шуменски квартала „Макак“ и „Мътница“ извиха в
Коментари Харесай

С протестно хоро срещу винетки

Жителите на два шуменски квартала „Макак“ и „Мътница“ извиха в неделя протестно хоро против винетките, които би трябвало да имат, с цел да пътуват до Шумен. По същия метод недоволните играха на пътя и развяваха байряци и в събота, заричат се по този начин да бъде всеки ден, до момента в който не реализиран отпадане на винетните стикери. Стотината протестиращи желаеха оставката на шефа на Областното пътно управление-Шумен Димитър Ковачев.

В края на седмицата жителите на двата квартала разговаряха с кмета на Шумен Любомир Христов и той изясни, че има вид свободната от винетки зона да бъде увеличена, без пътните сектори да се трансферират от страната към общината. За задачата би трябвало да се вземе решение от Общинския съвет, който ще заседава в края на на януари. Решението ще се изпрати до Министерство на регионалното развитие. След предписание от министерството табелите, обозначаващи началото и края на Шумен, могат да бъдат преместени на изходите на кварталите.

До тази година жителите на двата шуменски квартала са пътували без винетки по републиканския път, само че е имало съглашение те да не бъдат глобени.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР