Жителите на Дунавци за пореден път се вдигат на бунт

...
Жителите на Дунавци за пореден път се вдигат на бунт
Коментари Харесай

Бунт в Северозапада! Обгазявани от свинеферма се жалват в парламента

Жителите на Дунавци за следващ път се подвигат на протест против намиращия се до града свинекомплекс, научи организация BulNews. Въпреки, че сега обектът не действа, хората от Видинско са ужасени, че още веднъж ще са принудени да дишат смрадта, разнасяща се от фермата, заяви ръководителят на инициативния комитет Малин Младенов.
„ Не желаеме да пречим на ничии стопански ползи, само че си желаеме чистия въздух и почва “, изясни той. В града се събира подписка против фермата за прасета, такава се прави и в околните села Търняне, Жеглица и Синаговци, където се усеща миризмата от отпадния артикул при развъждането на свинете.
Преди години жителите на града се подвигнаха на митинг и съумяха да затворят фермата. Но притежателите и в този момент още веднъж стягат пространствата за ново развъждане на прасета. Върховният административен съд е решил, че фермата може да съществува. Според общината във Видин построяването на 10-те здания не е нелегално. За да бъде затворена още веднъж фермата, пък би трябвало да се потвърди щета за околната среда.
Въпреки това, жителите на града се оплакват до институциите и се готвят да изпратят подписката до Народното събрание, като към този момент са получили поддръжката на омбдусмана Мая Манолова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР