Жителите на домове за възрастни хора във Великобритания ще могат

...
Жителите на домове за възрастни хора във Великобритания ще могат
Коментари Харесай

Великобритания планира смекчаване на строгите мерки срещу пандемията от 8 март

Жителите на домове за възрастни хора във Англия ще могат да одобряват по един постоянен клиент от 8 март, заяви английското държавно управление, съобщи Ройтерс.

Това е част от проекта за намаляване на строгите ограничавания поради пандемията от ковид, което става допустимо поради разпространяването на имунизациите измежду възрастните хора и уязвимите групи.

Досега в Обединеното кралство са сложени съвсем 17 милиона ваксини, в това число на жителите на домове за възрастни хора.

Броят на инфектираните с ковид в страната е понижен спрямо пика при започване на годината, само че към момента остава висок, се споделя в известието на държавното управление.

Всеки жител на дом за възрастни хора ще може да уточни един клиент, който ще би трябвало да се тества за ковид авансово, на носи персонални защитни средства и да заобикаля контакт, по-близък от държане на ръце.

Очаква се министър председателят Борис Джонсън да оповести пътя за излизане на Англия от локдауна в понеделник. Стъпките ще бъдат деликатни и необратими. Вероятно е на 8 март да бъдат отворени учебните заведения.

Според " Телеграф " до Великден ще бъдат позволени събиранията на до две семейства навън. Според обявата обаче разпоредбите за обществена отдалеченост, съгласно които хората би трябвало да съблюдават отдалеченост от два метра, е евентуално да останат в действие " в продължение на месеци ".

В петък английското държавно управление заяви, че новите случаи на ковид понижават с 3 до 6 % всеки ден, по-бързо в сравнение с през предходната седмица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР