Жителите на Ботевград излязоха в неделя на протест в подкрепа

...
Жителите на Ботевград излязоха в неделя на протест в подкрепа
Коментари Харесай

Няма да го дадем: Ботевград на протест в защита на кмета си

Жителите на Ботевград излязоха в неделя на митинг в поддръжка на кмета си Иван Гавалюгов, след решението на Административния съд за лишаване на пълномощията му поради спор на ползи. Демонстрацията стартира със стихотворението " Борба " на Христо Ботев, веещи се трибагреници, зеленото знаме на Община Ботевград и плакати: " Гавалюгов, зад теб народът стои, гордо изправен се бори! " ; " Долу ръцете от Ботевград " ; " Ботевград избра Иван Гавалюгов ", " Не желаеме крадци в Ботевград " ; " Честният кмет е Иван Гавалюгов ".

" Няма да го дадем ", заканиха се приссътващите.

Иван Гавалюгов беше упрекнат в спор на ползи през 2015 година по време на първия му мандат. Причината е, че като кмет той е прекратил четири административни производства против личната си компания, която е управлявал, преди да влезе в общината. Гавалюгов апелира, делото беше решено дефинитивно предходната година, а в края на декември 2019 година антикорупционната комисия изиска от Общинската изборна комисия - Ботевград да приключи пълномощията на Гавалюгов. Избирателната комисия обаче не се съобрази с настояването и решението ѝ беше обжалвано от съперници на определения за втори мандат Гавалюгов.

Протестиращите считат, че е в ход умишлена офанзива против кмета на града, тъй като той е неуместен за ръководещите.

Хората недоволстваха против " режисираните " съгласно тях дейности за премахване на Гавалюгов и се заканиха да продължат с гражданско непокорство.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР