Жителите на Белащица и близките села отново излизат на протест

...
Жителите на Белащица и близките села отново излизат на протест
Коментари Харесай

Жителите на 5 пловдивски села на протест срещу разширяване на каменната кариера в района

Жителите на Белащица и околните села още веднъж излизат на митинг против добива на инертни материали в региона. Протестът ще стартира от центъра на село Белащица, ще премине по централния път през селата Белащица и Браниполе, откъдеето ще стигне до кръговото кръстовище на улица „ Кукленско шосе “ и Околовръстен път 86. Началото на шествието е оповестено за 12.00 часа, а краят му – за 14.30 часа.
Хората се оплакват от непрестанен звук, прахуляк и разрушени пътища от камионите, извозващи инертните материали. Протестиращите са срещу разширение на площадката за рандеман на строителни материали на част от така наречен „ Калоянови нагорнище “ от находище „ Белащица “. Те се опълчват и на продължение на досегашните концесии в находище „ Калоян “, които съгласно тях имат пагубни последици за околната среда и върху качеството на живот и здраве на сегашните и бъдещи генерации. Жителите на селата не са съгласни и с това да се правят изследвания на неметални потребни изкопаеми – индустриални минерали в площта „ Сантала “.
От началото на годината това е 4-ти митинг на жителите на Белащица, Гълъбово, Браниполе, Марково и Брестник против замърсяването на въздуха от околните мраморни кариери, напомня " Фокус ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР