Жителите на баварския град Швангау гласуват дали да подкрепят усилията

...
Жителите на баварския град Швангау гласуват дали да подкрепят усилията
Коментари Харесай

Включват емблематичния замък Нойшванщайн в списъка на ЮНЕСКО?

Жителите на баварския град Швангау гласоподават дали да поддържат напъните световноизвестният палат Нойшванщайн да бъде включен в листата на ЮНЕСКО за международно завещание, заяви ДПА.

Емблематичният палат е отпред в листата с оферти, подсилен от държавни чиновници в Бавария. Освен Нойшванщайн са препоръчани три двореца от 19-и век, издигнати от баварски крал Лудвиг Втори - Херенхимзее, Линдерхоф и кралската вила в Шахен.

Местните поданици, живеещи наоколо до замъка Нойшванщайн, са разграничени във връзка с концепцията за включване на обекта в листата на ЮНЕСКО. Някои от тях се притесняват, че това може да притегли още повече туристи. Мястото е измежду най-посещаваните в Германия с към 1,5 млн. гости годишно.

Има и опасения, че включването за замъка в листата на ЮНЕСКО ще докара до спомагателни ограничавания за строителство в покрайнината. ЮНЕСКО изисква поддръжка от страна на локалните поданици, с цел да продължи процедурата по кандидатстване.

При поддръжка на кандидатстването на референдума в неделя кандидатурата на замъка ще бъде показана на ЮНЕСКО при започване на 2024 година Решението на комитета за международното завещание се чака през лятото на 2025 година, заяви Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР