Жителите на Банско са гневни на изявлението на ген. Венцислав

...
Жителите на Банско са гневни на изявлението на ген. Венцислав
Коментари Харесай

Банско се разгневи на ген. Мутафчийски

Жителите на Банско са гневни на изказването на ген. Венцислав Мутафчийски от сутринта, че локални лекари може да са прикривали 50 души със признаци на ковид по време на карантината. " Хората са доста ядосани, поясняват всичко това като удар против града. Недоволството в обществените мрежи е огромно ", показа човек от Банско. Кметът на града Иван Кадев също не скри напрежението. " Няма да разясня. Създаде се доста напрежение измежду персоналните лекари. Те си правят перефектно работата, наясно са с проблемите, съблюдават всички инструкции на РЗИ и Министерство на здравеопазването ", съобщи той пред " Сега ". Жителят на Банско показа още, че по време на карантината е имало хора, които са се изследвали за вируса. Кадев удостовери с уточнението, че пробите им са негативни, а РЗИ е напълно в течение по тематиката. Кметът даде да се разбере, че е неприятно да се получава " пояснителен режим ".

Сутринта шефът на Националния действен щаб сподели, че се чакат резултатите на визираните от него 50 души.  И в действителност сложи локалните лекари в неприятна обстановка: " Данните за Банско протекоха по няколко линии, само че не и по доста публични. Местните лекари отричаха да имат пациенти с такива болести, само че в края на краищата, ние установихме по различен метод (ще го запазя за себе си) , че има 50 индивида, показали признаци на вирусно заболяване и си стоят у дома.   Това ни накара със съдействието на РЗИ, тъй като нашите отзиви са единствено целесъобразни, несъмнено, тъй като ние не сме някаква щпиц команда, която да има безкрайни благоприятни условия, само че въпреки всичко успяхме да изпълним тази акция.   До края на деня ще имаме техните резултати “.

Междувременно, откакто карантината падна нощес, доста външни хора за града, останали принудително в Банско, поързаха да са приберат по родните места. На изходите артерии се получи стълпотворение. Не единствено служащи, само че и към 1000 непознати туристи бяха " барикадирани " в града за 14 дни. В същото време в този момент от града ще излизат и банскалии, които работят в други селища. Вътрешното министерство разгласи, че полицията ще остане към града, при излизане от Банско хората ще бъдат питани къде отиват.

Самите поданици на града настояват, че са дисциплинирани: " Със сигурност повече, в сравнение с излезлите на разходка по улиците столичани ипи пловдивчани ".

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР