Жителите на Банкя стават все по-притеснени и готови за протест

...
Жителите на Банкя стават все по-притеснени и готови за протест
Коментари Харесай

Опасността все повече тегне над Банкя! Жителите не могат да спят от притеснение

Жителите на Банкя стават все по-притеснени и подготвени за митинг поради заплахата, която тегне над тях. Това съобщи Нова тв. Както БЛИЦ заяви, изтеглят къщите поради задействало се свлачище. Общо четири парцела са застрашени от проваляне от края на предходната година. Тогава се откри това свлачище на ул. " Лафонтен " и се свърза със остаряло такова на ул. " Окол ". На място към къщите са сложени колчета, с цел да се следи размера и придвижването на свлачището.

" Проф. Божинов, огромен специалист в региона, предложи да се подхващат незабавни ограничения за отводняване. Може да се копае траншея. Силно се надявам да имаме задоволително време. Виждате, че колчетата са поставени от биолозите и свлачището се доближава. Опасявам се, че ще бъде късно, в случай че не се вземат незабавни ограничения ", споделя един от жителите на застрашените къщи.

" Споменато е, че, в случай че има потребност и бързо се стигне до колчетата, има огромна възможност да бъдем евакуирани ", прибавя различен гражданин.

Жена от прилежащата улица " Окол " споделя от своя страна: " Ноември купихме къщата - при нас има пукнатини по къщата и в двора, доста е неприятно и сме доста обезпокоени ".

" Първите сигнали са подадени през Ноември. Ние желаеме с тази подписка общината и господин кмета да ни отговори има ли заплаха или не. Ако има, да ни се предпишат ограничения и да ни се отговори в най-кратки периоди какво и по кое време ще бъде направено. Този един месец ние го нямаме. Готови сме да седействаме на общината. Министерство на регионалното развитие в петък е предписало да се направи комисия с представители на гражданска отбрана, ВИК, енергоснабдяване ", прибавя обезпокоен гражданин.

" Силно се тормозя и за финансовата част. 12 година сме строили тази къща, от 2 година живеем в нея, това е сериозна инвестиция. Нямаме концепция всеки един миг какво ще се случи ", споделя негов комшия.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР