Жителите на Асеновград се срещнаха със зам.-председателя на ПГ на

...
Жителите на Асеновград се срещнаха със зам.-председателя на ПГ на
Коментари Харесай

БСП: Установеният начин на управление е порочен

Жителите на Асеновград се срещнаха със зам.-председателя на ПГ на "БСП за България " Крум Зарков и народните представители Илиян Тимчев и Манол Генов.

Основната тематика на полемиката бе опазването на здравето и импортираният от Българска социалистическа партия избор на съмнение по тематиката, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

„ Основният приоритет, който Българска социалистическа партия си е сложила и може да се види както във визията, по този начин и в претекстовете на вота съмнение, е пациентът още веднъж да бъде подложен във фокуса на опазването на здравето “, акцентира националният представител Илиян Тимчев.

Той изясни, че за постигането на това е значимо лечебните заведения да се разделят със статута на търговски сдружения, медикаментите да имат диференцирана ставка на Данък добавена стойност, да бъде основан електронен указател на лекарствените средства и да бъде решен кадровият проблем.

На въпрос от присъстващите допустимо ли е да се случат предложенията, планувани във Визията, зам.-председателят на ПГ на "БСП за България " Крум Зарков разясни, че с вярното ръководство на един бюджет могат да се реализиран всички сложени цели във Визията. Манол Генов разяснява въпросите, свързани с данъчната политика, която предлага „ Визия за България “.

„ Установеният метод на държавно ръководство е циничен и неефикасен. Той не дава отговор на ползите на гражданиете и това ни стимулира да внесем вота на съмнение по тематика Здравеопазване “, сподели националният представител Виолета Желева на среща с хората от Калояново.

Голяма част от присъстващите показаха позитивното си отношение към предложенията във Визията. По тематиката Здравеопазване те бяха безапелационни, че клиничните пътеки от дълго време са изиграли своята роля и по- скоро изкривяват здравната система.

„ Необходима е децентрализация в локалното самоуправление. Държавата би трябвало да има отношението към дребните общини и обитаеми места- то би трябвало да бъде по- друго. Държавната финансова дотация би трябвало да е в по- огромен %, защото източниците на лични проходи там са лимитирани “, сподели националният представител Никола Динков.

Жителите на град Кричим се обърнаха към народните представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Надя Клисурска и Георги Стоилов с думите: „ Крайно своевременен беше този диалог за бъдещето на България. Във Визията има доста конкретика “. „ Крайно време е страната да влезе в ролята си, поради новите действителности “, акцентира Надя Клисурска.

Тя разяснява, че е извънредно време да се усъвършенства качеството на живота и усещнато за сигурност, които са и аргументите за напускането на доста младежи. Темата за земеделието и вероятностите му за развиване разяснява националният представител Георги Стоилов. Той акцентира, че България би трябвало да се завърне към обичайните браншове, като зарзаватчийство и зеленчукопроизводство. Бяха сложени и въпросите за детските надбавки и подоходните критериии за тях, както и за просветителната система.

Хората от село Цалапица се обърнаха към народните представители от ПГ на Българска социалистическа партия за България Валентин Ламбев и Лало Кирилов с апел за решение на техния най- огромен проблем- нищожните пенсии, с които колкото да претърпяват.

„ Трябва да има индексация на всички пенсии, с цел да бъде преодоляна тази неправда с големите раличия в размера на пенсиите и ограниченията за това са посочени във „ Визия за България “, разяснява националният представител Валентин Ламбев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР