Жителите на 6 столични квартала излязоха на протест на три

...
Жителите на 6 столични квартала излязоха на протест на три
Коментари Харесай

6 квартала в София на бунтI заради ВиК, лоши пътища, транспорт и ток

Жителите на 6 столични квартала излязоха на митинг на три пътни артерии - Цариградско шосе, Самоковско шосе и Околовръстния път на София. Полиция на място контролира трафика.

Недоволството им е поради неналичието на канализация, неприятните пътища и честото прекъсване на тока в кварталите Горубляне, Казичене, Кривина, Бусманци, Панчарево и Кокаляне.

За да бъдат чути настояванията им, които са поставяни неколкократно, този път митингите са обединени, споделиха пред БНР уредниците Юлия Бонева, Николай Георгиев и Галина Бел:

Основните претенции, които слагаме са свързани с инфраструктурата на квартала. Това е канализацията, транспортната инфраструктура, разписанието на рейсовете. Няма връзка с метрото, няма линия по околовръстния път, липсват тротоари. На население почти 8 000 души в квартала има единствено една детска площадка. Токът стопира по 10-15 пъти в денонощието ".

" Всеки божи дени има спиране на тока от 1-2 до 15 пъти. Това е нещо, което ни слага в състояние, в което не можем да живеем обикновено. Вторият проблем е, че нямаме канализация ".

Горубляне стачкува и в края на септември под надпис " Долу ръцете от земите на нашите предци ". Хората там се оповестиха срещу построяването на парк, в който попадат почтени терени.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР