Жителите на 4 блока в район Младост в София с

...
Жителите на 4 блока в район Младост в София с
Коментари Харесай

Четири блока в Младост тръгват на протест заради забавено саниране

Жителите на 4 блока в регион " Младост " в София с над 400 жилището излизаме на митинг в неделя, 26 януари, поради проблем със санирането, изпълнявано по Националната стратегия за енергийна успеваемост.
Хората се оплакват, че новият кмет - някогашният основен проектант на региона Стефан Стефанов, е решил да обезсили завършилия конкурс и да стартира конкурсната процедура още веднъж. " Това разтакаване не ни е належащо и ние одобряваме това като чиста клептокрация ", споделят уредниците на митинга.
Процедурата по санирането на бл. 451, бл. 457, бл. 220А и бл. 213 е стартирала още преди 5 години, настояват хората и показват, че за това време регион " Младост " има към този момент четвърти кмет. В момента са завършили всички процедури и има определени реализатори за четирите блока, като чакахме да стартира строителството всеки миг, само че още веднъж администрацията се постара да ни разочарова с решението си - " Нов кмет - нов конкурс ".
Протестът ще се организира зад бл. 451 на 26.01.2020 година (неделя) от 12:00 часа, където ще бъде извършено и общо заседание на Сдружението на притежателите, на което е поканен е и кметът на региона – арх. Стефан Стефанов, с цел да изясни пред жителите за какво взема решение да организира нова процедура, което още веднъж ще забави санирането на блоковете ни.
" Важно е да отбележим, че жителите, които ще протестираме не симпатизираме на нито една политическа мощ и митингът ни не е политически – за нас е значимо администрацията де се води основно от ползите на жителите и да стане ясно, че сме срещу непотребните разтакавания ", приключват хората.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР