Жителите на 4 блока с над 400 апартамента излизат на

...
Жителите на 4 блока с над 400 апартамента излизат на
Коментари Харесай

Жители на столичния "Младост": 5 години ни мотаят със санирането

Жителите на 4 блока с над 400 жилището излизат на митинг в неделя, тъй като към този момент пет години локалната власт ги размотава за безплатното саниране. Търпението им в този момент се е взривило, тъй като научили, че новият областен кмет е решил да анулира приключилия конкурс за реализатор на ремонтните активност и да направи нова процедура.

" Това разтакаване не е належащо и ние го приемаме това като чиста клептокрация ", изясняват уредниците на митинга в писмо до медиите.

Те описват, че процедурата по санирането на блокове 451, 457, 220А и 213 е почнала преди пет години. Оттогава са се сменили четирима кметове на " Младост ".

" През целия този интервал преодоляхме всички административни спънки. В момента са завършили всички процедури и има определени реализатори за четирите блока, като чакахме да стартира строителството всеки миг, само че още веднъж администрацията се постара да ни разочарова с решението си - " НОВ КМЕТ - НОВ КОНКУРС ", ядосват се ощетените жители.

Протестът ще се организира зад бл. 451 на 26.01.2020 година, неделя, по обяд. Там ще има и общо заседание на Сдружението на притежателите, на което кметът арх. Стефан Стефанов е поканен да изясни какво постанова провеждането на нова процедура, което ще отдалечи още санирането на блоковете. 

Организаторите на митинга акцентират, че нямат никакви политически претекстове и пристрастия и че желаят само администрацията да чува гласа на жителите и да опазва техните ползи.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР