Жителите и гостите на Плевен от днес могат да ползват

...
Жителите и гостите на Плевен от днес могат да ползват
Коментари Харесай

Безплатен интернет вече може да се ползва в централната зона и около гарата в Плевен

Жителите и гостите на Плевен от през днешния ден могат да употребяват безвъзмезден високоскоростен безжичен интернет в централната зона на града и към ж.п. гарата. Wi-Fi-устройства са инсталирани в 11 точки.
Устройствата обезпечават безвъзмезден достъп до световната мрежа в Градската градина, към Водната каскада, на площад „ Стефан Стамболов ” към спектакъл „ Иван Радоев ”, в къщата-музей „ Цар Освободител Александър II ”, в региона на автогарата и в градинката пред ж.п. гарата.
Като бонус компанията реализатор на мрежата е инсталирала Wi-Fi-устройство и до градинката пред входа на Медицинския университет в града. Това заяви зам.-кметът на Плевен Стефан Милев.
„ Тестовият интервал за работата на мрежата към този момент изтече. Само в една от 11-е точки, в които са сложени Wi-Fi-устройства – тази при театъра, ще би трябвало да се постави по-мощна антена. Останалите устройства работят обикновено “, разясни Милев.
Той напомни, че Община Плевен е кандидатствала по европейската стратегия за обезпечаване на безвъзмезден интернет достъп. Спечелила е финансиране до 15 000 евро и системата към този момент е построена.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР