Жителите и гостите на Люксембург ще пътуват безплатно с обществения

...
Жителите и гостите на Люксембург ще пътуват безплатно с обществения
Коментари Харесай

Общественият транспорт в Люксембург става безплатен

Жителите и гостите на Люксембург ще пътуват гратис с публичния превоз, заяви австрийският в. "Стандарт ".От 1 март 2020 година за пътешестване с рейсовете, трамваите и влаковете на втората най-малка страна в Европейски Съюз няма да имате потребност от билет, а единствено от персонална карта, заяви през вчерашния ден министърът на инфраструктурата Франсоа Бош.
По този метод Люксембург ще стане първата страна в света с безвъзмезден публичен превоз, не на последно място тъй като може да си го разреши, отбелязва изданието.
Мярката, която има за цел да стимулира повече хора да се откажат от колите си, ще бъде финансирана от държавния бюджет с 41 млн. евро годишно.
Пътуванията първа класа обаче ще продължат да се заплащат.
Не се чакат съкращения в транспортните компании, като на продавачите на билети и контрольорите ще бъдат открити нови задания, сподели Бош.
От самодейността изгода ще имат също задграничните посетители и хората, които всеки ден пътуват до работното си място, въпреки че ще би трябвало да заплащат пътуванията си до люксембургската граница.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР