Жители от столичния район „Красна поляна“ отново излязоха на протест

Жители от столичния район „Красна поляна“ отново излязоха на протест ...

Жители на „Красна поляна“ отново протестираха срещу „Виетнамски общежития.


Жители от столичния район „Красна поляна“ отново излязоха на протест с искане за незабавното премахване на т. нар. „Виетнамски общежития“.

Както и при предишни свои демонстрации, недоволните граждани блокираха кръстовището на бул. „Никола Мушанов“ и ул. „Добротич“, като пропускаха само автобуси, линейки и пожарни. Впоследствие протестът премина в шествие, което завърши на кръстовището на булевардите „Вардар“ и „Възкресение“.

Районният кмет Иван Чакъров увери, че проблемът може да бъде решен през 2019 или 2020 г.

Преди демонстрацията днес беше разпространен специален видеопризив, а в квартала бяха разлепени над 3000 плаката.

Жители на района се оплакват, че вечер не се диша от дим, който идва от общежитията, защото обитателите им се топлят на печки с дрехи, стара дограма и боклуци.

Има обаче и хора, които мислят, че мръсният въздух е измислица, а целите на протеста са користни – собствениците на жилища искали да повишат цените им.

Според кмета на района мръсен въздух има и по въпроса се работи, но поетапно.

„Със сигурност тази година ще махнем 12-и блок, който се подготвя за събаряне. Търсим жилища. Засега са останали там 20-ина семейства“, каза Чакъров.

Протестиращите обаче искат конкретна дата от общината за окончателното премахване на общежитията и затягане на контрола какво се гори там.

Вижте повече във видеото: -->

Източник: btvnovinite.bg