Жители от столичния район „Красна поляна“ отново излязоха на протест

...
Жители от столичния район „Красна поляна“ отново излязоха на протест
Коментари Харесай

Жители на „Красна поляна“ отново протестираха срещу „Виетнамски общежития

Жители от столичния регион „ Красна поляна “ още веднъж излязоха на митинг с искане за незабавното унищожаване на така наречен „ Виетнамски общежития “.

Както и при предходни свои демонстрации, недоволните жители блокираха кръстовището на бул. „ Никола Мушанов “ и ул. „ Добротич “, като пропускаха единствено рейсове, коли за спешна помощ и пожарни. Впоследствие митингът мина в шествие, което приключи на кръстовището на булевардите „ Вардар “ и „ Възкресение “.

Районният кмет Иван Чакъров увери, че казусът може да бъде решен през 2019 или 2020 година

Преди демонстрацията през днешния ден беше публикуван специфичен видеопризив, а в квартала бяха разлепени над 3000 плаката.

Жители на региона се оплакват, че вечер не се диша от пушек, който идва от общежитията, тъй като жителите им се топлят на печки с облекла, остаряла дограма и отпадъци.

Има обаче и хора, които мислят, че мръсният въздух е небивалица, а задачите на митинга са користни – притежателите на жилища желали да покачат цените им.

Според кмета на региона замърсен въздух има и по въпроса се работи, само че поетапно.

„ Със сигурност тази година ще махнем 12-и блок, който се приготвя за срутване. Търсим жилища. Засега са останали там 20-ина фамилии “, сподели Чакъров.

Протестиращите обаче желаят съответна дата от общината за окончателното унищожаване на общежитията и стягане на контрола какво се гори там.

Вижте повече във видеото: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР