Жители от столичния квартал Гоце Делчев се оплакват, че имат

...
Жители от столичния квартал Гоце Делчев се оплакват, че имат
Коментари Харесай

Ремонт спря достъпа до столичен квартал

Жители от столичния квартал " Гоце Делчев " се оплакват, че имат усложнен достъп до бул. " Тодор Каблешков ". От няколко месеца улица " акад. Георги Наджаков “ е затворена и те не могат да излязат на улица " Шарл Шампо “, която прави връзка с булеварда. За да минават през нея, те минават през частен парцел или през тревна повърхност, оповестява Българска национална телевизия.

По думите на Михаела, която е подала сигнала, влизането и излизането от улицата след ремонта на булеварда е доста мъчно, пожарна и кола за спешна помощ не могат да стигнат до там. Налага се да минават през частен парцел, а някои от съседите ѝ към този момент имат актове.

Собственикът на парцела Ивайло Радованов съобщи, че от 2008 година е трансферирал правото на благосъстоятелност в сектора от парцела, която попада в уличната регулация от 900 кв. метра, на Столична община. " Това, което зависи от мен, аз съм го направил, за какво 12 години по-късно нищо не е направено, не знам ", разяснява той.

Зам.кметът на регион " Триадица “ Христо Вълчанов сподели, че по време на ремонта на булеварда е имало многочислени сигнали.

" Писали сме няколко писма до Столична община, в които сме уведомили за казуса, който се получи. Беше взето решение, че би трябвало да се построи ул. " Шарл Шампо ". В това отношение ние сме подали няколко части, в тази част тя е отчуждена в действителност и е общинска, само че се оказа, че не се намира там, където минава сега. Има няколко части по-нататък, които са дадени за отчуждаване и сега чакаме Столичният общински съвет да гласоподава, с цел да може това да се случи ", изясни Вълчанов.

Ще бъде трасирано там, където би трябвало да бъде общинският път, а не в частния парцел и ще се направи краткотраен път, през който хората да минават. Оттам нататък зависи от Столичния общински съвет за отчуждаването на останалите части, и планирането и построяването зависи от Столична община.

Имотите по ул. " Шарл Шампо " са включени за отчуждаване в програмата на Столична община през 2021 година. След приключването на процедурата по отчуждаването им ще се пристъпи към създаване на улицата - се споделя в позиция на Столична община.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР