Жители от район Централен ще протестират довечера срещу отварянето на

...
Жители от район Централен ще протестират довечера срещу отварянето на
Коментари Харесай

Протест и контрапротест в район Централен за отварянето на две улици

Жители от регион Централен ще стачкуват тази вечер против отварянето на улиците " Данаил Юруков " и " Леденика " в сектора сред булевардите " Пещерско шосе " и " Свобода ". По същото време се провежда и контрапротест на хора, които поддържат решението на Общината.

Първите считат за неприемливо вкарването на автомобилният трафик в квартал с жилищни здания, учебно заведение, ясла и детски градини. Живеещите там декларират, че това ще увеличи заплахата за децата им и равнищата на звук, а също така ще усилят досегашните проблеми с паркирането и пропадането на постройките. Хората от квартала са подали тъжба с подписка от над 590 души.

Организаторите на контрапротест излагат следните претекстовете: " С цел облекчение на придвижването в квартала сред бул.Васил Априлов, бул. Пещерско шосе, бул.Копривщица и бул. Свобода, където са разположени детска ясла „ Приказен свят ", детска градина „ Чучулига ", детска градина „ Мирослава " и ПГ по електротехника и електроника, и всяка заран и вечер настъпва невъобразимо напрежение в предвижването на родители, искащи да стигнат до детските заведения и живущите в квартала, Община Пловдив желае да възвърне остарелия проект като отвори два спомагателни входа-изхода към бул.Свобода и към бул.Копривщица.

Този проект ще разреши по-лесно напредване, повече паркоместа, защото улиците ще станат еднопосочни и ще спести нерви и ПТП-та, тъй като до момента се излиза от този огромен квартал само единствено към бул. В.Априлов и Пещерско шосе. " Заради митинга се постанова прекъсване на придвижването по бул. " Свобода " сред " Васил Апприлов " и " Копривщица ".

Трафикът там ще бъде спрян за времето от 18.30 до 21 часа. Променя се и маршрутът на рейсовете по линии с номера 10 и 15 от градския превоз, прецизираха от общинското дружество " Организация и надзор на превоза ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР