Жители от Княжево“ се събраха пред сградата на Столичната община,

...
Жители от Княжево“ се събраха пред сградата на Столичната община,
Коментари Харесай

Княжевци на протест заради планираното разширяване на булевард „Цар Борис III“

Жители от „ Княжево “ се събраха пред постройката на Столичната община, с цел да изкажат недоволството си от плануваното разширение на столичния бул. „ Цар Борис III “ в сектора от „ Никола Петков “ до спирка „ Планинец “, превръщането му в скоростна права и построяването на пътен тунел за безконфликтна връзка от „ Околовръстния път “ към Перник, оповестява БГНЕС.

Те желаеха да бъдат признати от кмета на София Йорданка Фандъкова и основния проектант Здравко Здравков, с цел да ги срещнат с терзанията си и да изискат планът да бъде изменен. Хората упорстват плануваното унищожаване на локалното платно от „ Никола Петков “ в посока „ Княжево “ да се резервира, както и да се осъществя построяването на велоалеята.

56-годишният Йордан Рангелов сподели, че планът може да бъде осъществен по образеца на бул. „ Сливница “, която преминавайки в „ Европа “ минава на три равнища. Според него „ Цар Борис III “ би трябвало да влезе в авто подлез на „ Горнобански път “ и от горната страна да се направи кръгово, да има естакада, която да продължи към „ Люлин “, с цел да се свърже с Автомагистрала Струма.

„ Смятам, че по този начин показаният сегашен план е в ущърб на „ Княжево “, тъй като е следващият план, който взима от него без да се дава съответна отплата, за това което се взима. Твърдо заявяваме, е този план би трябвало да се преразгледа и да се видят всички гледни точки за и срещу, с цел да може да се избере най-хубавото решение за решение на този проблем “, съобщи той и посочи, че това съгласно него не е облагородяване.
 Княжево митинг БГНЕС

Сред недоволните е и ръководителят на църквата „ Свети великомъченик Панталеймон “ духовник Димитър Тухчиев, който се тормози от това, че по план, пътят минава през олтара на храма, което няма по какъв начин да разреши. Затова е изискал границите на пътя да бъдат отместени най-малко с 50 м.

„ Сградата на храма е остаряла и е с плитки съществени. Това не е взето под внимание нито от страна на изпълнителя на плана, нито от страна на възложителя. Близкият трафик ще провокира увеличение на пътникопотока, усилване на вибрациите, които могат да доведат до разрушаването на храма, както и да покачат заплахата от увеличение на пътно-транспортните катастрофи “, изрече Тухчиев терзанията си.
 
 Княжево митинг БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР