Жители на Златоград се събраха снощи на мълчаливо бдение на

...
Жители на Златоград се събраха снощи на мълчаливо бдение на
Коментари Харесай

Бдение заради присъдата от 3 г. на шофьора, прегазил дете в Златоград

Жители на Златоград се събраха нощес на безмълвно бдение на лобното място, където преди съвсем две години водач умъртви 12-годишния Митко Крушков. Хората се събраха тъкмо там, където бус, връхлитащ с висока скорост прегази детето. Хората поставиха цветя и свещи където невръстното момченце загуби живота си.
Пътят бе затворен за към половин час. 
Присъдата, произнесена през седмицата за водача Любен Уйчев от Мадан, сплоти златоградчани. Те приготвиха и петиция до съда.
Преди две години, на 31-ви юли, към 17,10 часа в Златоград Любен Уйчев управлявал „ Пежо Боксер “. По това време на тротоара, покрай хотел „ Александър “ вървели той, неговите родители и техни познати. Неочаквано лидерът на буса излязъл от пътното платно по посока на придвижването и с предната дясна част на автомобила блъснал стоящото на тротоара дете.
Момчето изхвърчало в близката градинка, на към 4 метра от мястото, където било дружно с родителите си. То било откарано в болничното заведение, само че умряло от пострадванията си – тежка черепно-мозъчна и шийна контузия.
Автомобилът се движел с към 93 км в час при позволена 40 км/час, обозначена с пътен знак.
" Събрахме се на безмълвно бдение, тъй като считаме, че присъдата е насмешка за фамилията. Искаме всички да покажем съпричастност към фамилията. Смятаме, че е незаслужено по отношение на тях. За такова действие присъдата би трябвало да е най-малко 20 години. Три години е нищо, просто насмешка със фамилията и с доста други фамилии в България “, сподели организоторът.
Златоградчани са безапелационни, че наказванията за такива водачи би трябвало да са по-високи.
„ Трябва да има боязън у водачите. В обитаемо място не е обикновено да се движат с такава скорост при съществуване на пешеходна пътека, знак, а дори имаше и лежащ служител на реда, добави един от участниците.
Класната на момчето Невяна Вунцова сподели, че това е единственото нещо, което могат да създадат в този момент за Митко.
„ Митко беше част от нас. Тук сме с неговите съученици, неговите другари. Единственото нещо, което можем да създадем за него, е това. Аз като възрастен човек желая да изразя несъгласието си за присъдата, която е отсъдена за господина, лишил живота на това детенце. Ние не сме тези, които можем да съдим, нито сме способени, само че простата логичност - лишен невръстен  детски живот “, сподели класната на Митко.
Бащата на починалото дете Данчо Крушков съобщи, че е афектиран от тази присъда.
„ Нямам думи просто. Това е насмешка към децата ни, към всички нас. В оня ден се случи ликвидиране. Вижте ми момченцето! Ей го, грее! Със 100 км в завоя по тротоара, това обикновено ли е!? С петицията настояваме да се обърне малко внимание на закона. Всеки ден има почтени жертви. А обективна присъда няма. Моето момче в никакъв случай няма да се върне към този момент “, сподели през сълзи бащата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР