Жители на Велико Търново се отказват от услугите на Топлофикация,

...
Жители на Велико Търново се отказват от услугите на Топлофикация,
Коментари Харесай

Във Велико Търново се отказват от парното заради цените на топлата вода

Жители на Велико Търново се отхвърлят от услугите на „ Топлофикация ”,  след като получиха големи сметки за топла вода. В някои семейства цената доближава до 70 лв. за кубик.  

Владислава Андреева от града сподели фактура, при която кубик топла вода излиза към 30 лв., като би трябвало да заплати сметка от близо 240 лв. за 9 кубика топла вода за месец ноември. Тя прецизира, че за този месец в дома й е имало топла вода за към 15 дни.

„ Основният проблем е, че ние не се осведомени по никакъв метод за това, че има смяна в метода на формиране на цените. Ако до момента цената е били закрепена на 10,80 лева/куб. м без значение от сезона, в този момент към този момент се пресмята на база на топлинна сила, подавана за загряване на 1 куб./м топла вода. Така, че в случай че създадем сметка за нас, излиза, че ние плащаме по 26,45 лева/куб./м. На други места в града цената доближава 45-70 лв. за куб./м ", обясни пред Нова телевизия Андреева. 

Хората са изпратили тъжба до Държавната комисия за енергийно и водно контролиране за смяната в ценообразуването, сезирали са омбудсмана, а през днешния ден изпращат и тъжба в Комисията за отбрана на персоналните данни, защото фактурите с всички персонални данни се пускат в пощенските кутии  без от хората да е желано позволение за тези данни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР