Жители на варненското село Тополи сигнализираха за три незаконни сметища.

...
Жители на варненското село Тополи сигнализираха за три незаконни сметища.
Коментари Харесай

Незаконни сметища край варненското село Тополи

Жители на варненското село Тополи алармираха за три противозаконни сметища. Камиони постоянно изхвърлят строителни боклуци и елементи от остарели коли. До момента обаче няма санкционирани.

От години регионът край пътя за село Тополи е трансфорат в сметище. Живеещите в обитаемото място допускат, че отпадъците се изхвърлят от притежателите на автокъщи в региона. От Община Аксково обясниха, че мястото е почистено през есента.

Величка Войнова, еколог към Община Аксаково: Поставихме указателни табели, че е неразрешено изхвърлянето на боклуци, само че все по този начин, виждате какъв е резултатът.

Въпреки че чиновници на община Аксаково ревизират от време на време, към момента не е открито кой изсипва боклуците край пътя.

Величка Войнова, еколог към Община Аксаково: Много мъчно улавяме хора на място, които изхвърлят боклуци. В множеството случаи нарушителите го вършат вечер или през почивни дни.

Хората не пожелаха да застанат пред камерата ни, тъй като се опасяват от нарушителите.

Величка Войнова, еколог към Община Аксаково: Много постоянно жителите, когато се стигне до правосъдно дело, откакто сме съставили акт по свидетелски показания, се отхвърлят и не се съгласяват да свидетелстват.

От Община Аксаково дадоха обещание за следващ път да разчистят сметищата в региона.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР