Жители на Царацово изпратиха писмо до областния управител Здравко Димитров,

...
Жители на Царацово изпратиха писмо до областния управител Здравко Димитров,
Коментари Харесай

Царацово иска стена заради шум от магистралата

Жители на Царацово изпратиха писмо до регионалния шеф Здравко Димитров, кмета на " Марица " Димитър Иванов и АПИ. Те припомнят за тяхното искане да бъде построена шумоизолираща бариера в сектор от Автомагистрала " Тракия ", минаващ наоколо до селото, с цел да се изолира шумът от преминаващия трафик. Според хора от селото специфичната стена е добре да минава по протежението на жилищните здания, сред 121 и 122,5 км. Те припомнят, че крайните къщи отстоят единствено на 100 метра от автомагистралата.

Тя е пусната в употреба през 1984 година, само че от този момент до момента трафикът на коли за денонощие се е нараснал неведнъж, което създавало стеснение за живеещите наоколо поради шума.

" От април до октомври сме принудени да сме 24/7 от денонощието със затворени прозорци на домовете си. Особено противен е шумът от колите и камионите в часовия пояс от 23 до 6 часа ", пишат в писмото поданици на селото.

И като образец дават нов сектор от пътя сред Димитровград и Ниш в Сърбия, където за две къщи в обитаемо място с 2500 поданици наоколо до автомагистралата има построена шумоизолираща стена.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР