Жители на три населени места от община Созопол излизат на

...
Жители на три населени места от община Созопол излизат на
Коментари Харесай

Заради опасни битови отпадъци жители на три созополски селища излизат на протест

Жители на три обитаеми места от община Созопол излизат на митинг в 10 часа. Те ще изразят недоволството си от площадките за краткотрайно предпазване на рискови битови боклуци в село Атия.
Хората ще изискат решение на казуса с парцелите им в Черноморец и ще упорстват за ограничения против безводието в село Присад, съобщи БНР.
Жителите на Атия са безапелационни, че определеният терен за пилотен център за разделно събиране на рискови типове боклуци по българо-швейцарска стратегия е несъответствуващ. От Присад слагат казуса за водоснабдяването, разяснява Ванча Байлова.
" Това е административна единица, а не вилна зона. Не бива по този начин да неглижират казуса и да споделят оправяйте се сами, тъй като сме малко и тъй като не сме им рентабилни. Поради това ще се присъединим към митинга на Атия и Черноморец, с цел да ги подкрепим и в тяхната идея, както и да изразим своето неодобрение “, сподели тя.
Министерството на районното развиване се е обръщало неведнъж към община Созопол тя да се заеме с разрешаването на казуса им, само че без резултат.
" Абсолютно всички министерства и институции са сезирани, водим връзка и с Еврокомисията и с министерството на опазването на здравето и с министерството на районното, които непрекъснато се обръщат към община Созопол, само че оттова получаваме отводи “, сподели още Ванча Байлова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР