Жители на столичния район Триадица излязоха на протест. Причината -

...
Жители на столичния район Триадица излязоха на протест. Причината -
Коментари Харесай

Майки на протест срещу липсата на места в яслите и детските градини

Жители на столичния регион " Триадица " излязоха на митинг. Причината - неналичието тук-там в яслите и детските градини, съобщи бТВ.
Майки, подкрепяни от членове на Българска социалистическа партия, се събраха пред Столична община с искане за повече места в детските заведения. От инициативния комитет на квартал " Манастирски ливади " се разграничават от митинга. " Беше изработен доста жесток опит да бъде узурпирана гражданската сила от страна на една партийна групировка ", сподели Евгения Димова от комитета.
В региона има проект за изграждане на детска градина.
Разрешителното за градеж е от 2017 година Докато чакат построяването й, някои фамилии заплащат по 6 хиляди лв. на година за частна градина. Обществената поръчка за построяването на детското заведение е анулирана.
Най-ниската препоръчана цена от малко над 5 милиона и половина без Данък добавена стойност надвишава обезпечения от общината бюджет.
" За да бъде безусловно законосъобразна и да устои на вероятно обжалване, би трябвало да се рестартира процедурата ", изясни зам.-кметът на София Тодор Чобанов. Първата копка може да бъде до края на годината, само че единствено в случай че новата социална поръчка не се апелира.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР