Жители на столичния район Младост ще протестират тази вечер срещу

...
Жители на столичния район Младост ще протестират тази вечер срещу
Коментари Харесай

Протест в Младост срещу строеж, спрян от Фандъкова миналата година

Жители на столичния регион „ Младост ” ще стачкуват довечера против строителството на 12-етажен хотел и жилищна постройка директно пред домовете им. Недоволните от блокове 73, 74 и 75 се събират в 18,30 часа. 

Такъв градеж обаче няма да има - той е спрян от кмета Йорданка Фандъкова, която не е изпълнила решение на Столичния общински съвет от 20 декември предходната година. Тогава СОС дава единодушие да се промени проекта за регулация на кв. 24 в " Младост 1 ", трансферира на шестима притежатели два поземлени парцела от 93 и 46 кв. м. с цена 104 945 лева без Данък добавена стойност и придобива от тях други два парцела от 69 и 44 кв. м. за 72 433 лева, отново без Данък добавена стойност. Шестимата би трябвало да доплатят 32 512 лева без Данък добавена стойност. 

Със същото решение СОС разпорежда на кмета Фандъкова да подписа прелиминарен контракт, а след влизане в действие на изменението на Подробен устройствен план и финален контракт със притежателите.

За да има нов Подробен устройствен план, който да разреши градежа, кметът би трябвало да подпише контракт за споразумяване на сметки по регулация сред Следствен отдел към окръжна прокуратура и притежателя. Нещо, което Фандъкова е отказала да направи и по този начин стопира проектите за създаване на хотел и жилищна постройка. 

Хората с съображение се тормозят от застрояването, няма да подпиша, е позицията на Фандъкова. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР