Жители на столичния квартал „Витоша” разкопаха и преградиха една от

...
Жители на столичния квартал „Витоша” разкопаха и преградиха една от
Коментари Харесай

Собственици разкопаха столична улица в знак на протест

Жители на столичния квартал „ Витоша” разкопаха и заградиха една от улиците с аргумента, че е тяхна благосъстоятелност. Години след построяването на път, общината още не ги е обезщетила за отчуждаването на имота. Достъпът на съседите до техните домове беше мощно усложнен.

Столичната улица „ Константин Петканов” осъмна в окопи и табели „ Частна собственост”. Собствениците се позоваха на правосъдно решение отпреди близо 10 години, че общината би трябвало да ги обезщети с малко над 400 000 лева

„ Няма една стотинка, преведена към собствениците”, съобщи Елисавета Александрова, представена от Нова Телевизия. „ Завземане по най-безобразния метод. И го употребяват 9 години”, съобщи Младен Божилов, притежател на терена. А непредвидените изкопни действия в почивния ден разсъниха недоволството на съседите.

„ Моите почетения към тези хора. Ако в горната част на квартала, в който живеят стотици хиляди хора, се случи някое злополучие, не дай си Боже, пожар, земетресение, от тук не може да мине техниката, която да избави хората”, разяснява Огнян Панайотов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР