Жители на столичния квартал Младост излизат на протест на 25

...
Жители на столичния квартал Младост излизат на протест на 25
Коментари Харесай

Нов протест срещу презастрояването на Младост

Жители на столичния квартал " Младост " излизат на митинг на 25 септември (вторник) против презастрояването на региона.
" Обръщаме се към всички поданици на Младост. От нашите последващи дейности зависи каква ще бъде средата, в която ще прекараме живота си. Дали ще живеем в бетонно гето или ще защитим това, което е изконно право на жителите, обезпечено от Конституцията на Република България - правото на удобна и здравословна околна среда. Не, няма да приемем това застрояване, тъй като не е премислено, не е направено с грижа за жителите на квартала и е подбудено от корупционни схеми ", пишат уредниците.
Протестът има няколко претенции:
- осъществяване от Столична община на инспекции на всички процедури , по които са възобновени или продадени парцели в рамките на Район " Младост ".
- редом с инспекциите желаеме от кмета на София госпожа Йорданка Фандъкова да издаде Заповед за допускане на устройствена процедура по актуализация на настоящите цялостни подробни устройствени проекти на Младост 1, Младост 1А, Младост 2, Младост 3, Младост 4, Горубляне и Полигона, като в нея да бъдат дефинирани и отразени виталните пространства, които жителите употребяват. В тези витални пространства би трябвало да бъде включена и съответна буферна зона, която да не разрешава градежи в непосредствена непосредственост до детски площадки и обекти на отдиха. Да не се застрояват съществуващите паркинги и погранични на парковете територии, парковете би трябвало да имат свободен достъп откъм жилищните комплекси, а не компактно да се застроява към тях. Частните парцели, които попадат в виталното пространство на хората да бъдат урегулирани за необятно публично прилагане, с цел да подлежат на отчуждаване.
- неотложно прекъсване на строителните действия в парка до магазин Лидл в Младост 3. На вложителя да му бъде препоръчан равносилен общински терен на безконфликтно място.
- отпадане на плануваните 8-етажна постройка и два търговски обекта в парка до Лидл.
- опазване на парка в настоящия му тип и включването му в Зелената система на Столична община.
- да не бъде допускано строителство в междублоковите пространства зад бл. 320, при бл. 20, при бл. 70 и на всички конфликтни места, където породи гражданско неодобрение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР