Жители на столичния квартал „Младост 1“ излязоха на протест тази

...
Жители на столичния квартал „Младост 1“ излязоха на протест тази
Коментари Харесай

„Младост 1“ на протест заради премахнати детски катерушки

Жители на столичния квартал „ Младост 1 “ излязоха на митинг довечера. Причина по тази причина стана премахването на детските катерушки от полянката сред блоковете 19, 20 и 21 в квартала, оповестява БГНЕС.

Отстраненият кмет на „ Младост “ Десислава Иванчева, която е под домакински арест написа в обществената мрежа, че нищо не може да направи, по тази причина приканва хората да излязат и защитят терена.
Снимка: БГНЕС
Сред протестиращите на полянката е общинският консултант Войслав Тодоров, който недоумява за какво регион „ Младост “ отстранява уреди от частен терен за своя сметка. „ Този терен трябваше да стане общински, само че след повече от две години той продължава да е частен, макар че плануваното строителство там беше осуетено. Случилото се през днешния ден кара хората да се тормозят, че през днешния ден отстраняват детските уреди, на следващия ден идват багерите “, съобщи Тодоров.
Снимка: БГНЕС
Жителите на „ Младост “ желаят на това място да бъде възобновена детската площадка и теренът да стане общински. Те оповестиха, че не престават с митингите.

В същото време стана ясно, че е издадена виза за планиране на терен в съседство на полянката. По думите на краткотрайно изпълняващия длъжността кмет на регион „ Младост “ арх. Румен Русев става дума за офис постройка, която ще се намира на ъгъла на улиците „ Димитър Моллов “ и „ Стоян Чомаков “.
Снимка: БГНЕС
Сградата ще е на три етажа с кота корниз 10 метра и подземни гаражи. Арх. Русев увери също по този начин, че на полянката сред бл. 19, 20 и 21 няма да се строи, тъй като издаденото позволение за градеж е анулирано. Той добави още, че на други три площадки също ще бъдат отстранени рискови уреди.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР