Жители на столичния квартал „Лозенец” сигнализираха институциите, че дървета се

...
Жители на столичния квартал „Лозенец” сигнализираха институциите, че дървета се
Коментари Харесай

Дървета се тровят умишлено в столичния кв. „Лозенец”

Жители на столичния квартал „ Лозенец” алармираха институциите, че дървета се унищожават съзнателно в зеленото пространство сред улиците „ Цветна градина” и „ Вежен”. Те се тормозят, че на мястото ще се издигне следващата висока постройка.

Местните забелязали, че стогодишните дървета, които са ситуирани на територията на паркинг, стартират да умират. При инспекция станало ясно, че на всяко дърво са направени голям брой дупки в основата към корените, в които е налята някаква течност.

Жителите на „ Лозенец” алармирали локалното районно ръководство, които пък уведомили Регионална инспекция за опазване на околната среда. Резултатите от инспекцията каква тъкмо е излятата течност ще станат ясни по-късно през днешния ден.

Междувременно кметът на региона е безапелационен, че това е злонамерено тровене на дърветата и добави, че и те са сезирали институциите.

Дали това място се приготвя за градеж на нова постройка – към момента не е ясно. Според жителите на квартала то е непозволено реституирано, само че след водени каузи парцелът се води за озеленяване, а не за застрояване.

От общината допълват, че в случай че притежателят желае смяна на устройствения проект и желае да строи на този имот, той би трябвало да уведоми общината, която да провежда публично разискване. Те са безапелационни, че не са предложили този терен за строителство.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР